Home » Onze merken » Onze merken: Klaas

Klaas

In 2021 viert Euro Top Concept dat het al 20 jaar de machines van KLAAS verdeelt in België. Dankzij dat partnerschap kan de Bornemse firma innovatieve oplossingen aanbieden, iets waar iedere dakwerker voordeel uit kan halen.

Al 20 jaar lang verdeelt Euro Top Concept uit Bornem de machines van het Duitse merk KLAAS in België. Die succesvolle samenwerking heeft al een spectaculaire evolutie gekend. Waar alles in 2001 voornamelijk begon met (revolutionaire) liften, heeft de firma anno 2021 superperformante kranen in zijn gamma. En dat komt dakwerkers alleen maar ten goede, want het is geen geheim dat het juiste materiaal op alle vlakken in winst resulteert. Euro Top Concept is dan ook trots dat het machines kan aanbieden die aan de top van de innovatie staan. Het hanteert niets voor niets het motto ‘altijd hoger, altijd sterker, altijd verder.’

Klaas kranen

Succesvolle partnerschappen

Het succes van Euro Top Concept wordt bewezen in talrijke partnerschappen in heel België, zowel met klanten als met werkgeversorganisaties. In zo’n partnerschap kan het bedrijf de meest innoverende hijsoplossingen aanbieden, waarmee dakwerkers steeds zwaardere lasten zonder problemen kunnen hanteren. Tevens kunnen ze met het complete gamma aluminium KLAAS-kranen op trailer of vrachtwagen werkhoogtes van 25 tot 60 m en offsets van 18 tot 50 m aanbieden.

Ontdek het volledige gamma en de financieringsmogelijkheden op www.klaas-belgium.be. Aarzel niet om Euro Top Concept te contacteren voor advies.

AMAK KRANEN

Daar waar KLAAS het Premium merk is van de Duitse KLAAS fabriek, heeft KLAAS een tweede merk op de markt gezet, nl AMAK.  AMAK produceert eveneens aluminium kranen, zowel op aanhanger als op vrachtwagen. De reden waarom dit tweede merk op de markt gezet is, is uit commerciële overwegingen vanuit de KLAAS fabriek, die haar marktaandeel als marktleider wenst te consolideren en nog verder uit te breiden.

Tijdens de merken KLAAS en AMAK zijn wel een aantal opmerkelijke verschillen.  Zo worden technologische innovaties steeds gelanceerd op het premium KLAAS merk.  Slechts enkele jaren nadien worden deze ook uitgerold op AMAK machines. Zo heeft u met KLAAS steeds de laatste nieuwe technologie in uw machine.  Anderzijds is het ook zo dat voor de vrachtwagenkranen bij KLAAS steeds geopteerd wordt voor een aparte kraanmotor, terwijl AMAK steeds voorzien wordt van een PTO, wat betekent dat de kraan draait op de motor van de vrachtwagen.  We verwijzen hier graag naar de gedetailleerde tekst over het verschil tussen een aparte motor en een PTO systeem, maar kort kunnen we stellen dat een aparte motor de meest aangewezen optie is voor de aandrijving van een kraan, niet alleen naar verbruik toe maar ook in het kader van slijtage van de vrachtwagenmotor.

Bij Euro Top Concept voeren we enkel het premium KLAAS merk.  Voor onderhoud en herstellingen kan u echter zowel met KLAAS machines als met AMAK machines terecht bij ons ervaren team van mechaniekers.